Shira AB

Om Shira

Marnie Olovsson

Det är jag som har grundat Shira. Jag har 15 års erfarenhet inom personlig assistans. Jag har jobbat både som assistent och administrativt.

Shiras målsättning är att alla ska bli sedda och vara delaktiga i hur företaget jobbar. Alla ska kunna känna att de är delaktiga och vara stolta över att vara en del av Shiras familj. Det är inte ni som ska anpassa er efter Shira; det är vi som ska anpassa oss efter er, med en stark ledning som backar upp er.

Jag har ett nytänkande när det gäller hur assistans ska fungera, och jag ser att konceptet fungerar till allas förmån. Det viktigaste är att både den som är i behov av assistans (uppdragsgivaren) och assistenten får känna att de blir sedda. Vi jobbar med ett varmt hjärta och en brinnande entusiasm för att alla ska få det bästa.

Varmt välkomna att höra av er om ni blir nyfikna på att höra mer om oss.

Daniel Blomqvist

Jag är född 1977 och bor i centrala Östersund med sambo, tre barn och gråhunden Stella.

Jag har jobbat med personlig assistans sen 2002. Jag trivdes superbra med detta yrke redan från början, så jag blev fast. Drivkraften är glädjen och förmånen att få hjälpa verkligen behövande människor till en mer fungerande vardag och kanske också till ett bättre liv. Vad kan vara mer givande?

I nuläget jobbar jag som assistent och arbetsledare för en av Shiras uppdragsgivare. Jag har varit anställd sen firman startades. Tidigare har jag även jobbat för ett par av de större aktörerna i branschen. Skillnaden är riktigt stor mellan dem och en liten, tight organisation som Shira. På de större bolagen har cheferna varken vetat vem du som anställd är eller vilka deras uppdragsgivare är. Hur verksamheten fungerar på Shira är en helt annan värld.

Shira lägger ner mycket energi på att hitta assistenter som uppdragsgivaren trivs med. Då skapas bättre och mer långsiktiga relationer. Shira använder sig av ett system med en arbetsledare per grupp och uppdragsgivare. Huvuduppgiften för arbetsledaren är att se till att gruppen trivs och att uppdragsgivaren har det så bra som möjligt. Arbetsledaren har ett tätt samarbete med ledningen, så att kvalitetssäkring ständigt kan fortgå. Detta har fungerat jättebra och har verkligen skapat en trygg miljö för både assistenter och uppdragsgivare.

Johan Nilsson

Jag är född 1983 och är en av Shiras uppdragsgivare. Personlig assistans har jag haft sen 2007. I början anlitade jag ett numera nedlagt företag. När Shira startade 2013 gick jag över till dem.

Jag trivs väldigt bra med Shira och Marnie som VD. Särskilt tycker jag om att det är jag som bestämmer över alla aspekter av min assistans. Jag får styra så mycket eller lite som jag vill. Ibland kan det vara skönt att låta någon annan sköta olika saker, till exempel assistenternas löner och annan administration. Inom Shira är det inga problem att låta dem sköta det.

Eftersom jag inte anlitat fler än två företag vågar jag inte uttala mig i hur väl Shira står sig i förhållande till andra utförare i assistansbranschen. Jag har hört från vänner att det finns stora variationer i kvalitet mellan olika utförare. Det jag dock kan säga är att trots att Shira är ett så pass nystartat företag har jag fullt förtroende för Marnie. Hon har lång erfarenhet av branschen, både som assistent och som administratör. Hennes driv och vision inför framtiden gör mig trygg och jag anser att Shira torde vara ett attraktivt alternativ för assistansberättigade personer i Jämtlands län.

Jag sköter även om den här webbplatsen då och då.